Bővül a Magic Burger

Ismét elérkeztünk egy fordulóponthoz, amit szeretnénk megosztani Veletek, valamint részleteznénk néhány újdonságot, ami eddig bevezetésre került, vagy bevezetni tervezzük.
Valószínűleg észrevettétek, hogy a kapacitásunkon túlnőtt az érdeklődésetek, ami abban nyilvánul meg, hogy az idő nagy részében igen sokat kell várakoznotok a sorban, és azt követően a rendelésre is, ezen kívül sokszor a hely-kapacitással is problémánk van. Az első és legfontosabb elmondanunk, hogy a második rostlap nem dísznek van a konyhában. Szeretnénk, de azért nem tudjuk használni, mert a jelenlegi elektromos hálózatunk nem bírja el a két rostlapot egyszerre, így bővítésre szorul. Ezt a bővítést próbáljuk két hónapja elintézni, de bürokratikus közműveink intézkedési ideje hatványozódni látszik. Reméljük, most már néhány héten belül tényleg megtörténik a fejlesztés, és akkor dupla lendülettel, plusz emberekkel tudunk majd kiszolgálni Benneteket gyorsabban, hatékonyabban. Ez persze még nem oldja meg a hely-problémát, ami szintén fennáll. Ámde: a jó hír, hogy rendelkezésünkre áll egy ugyanekkora terület pontosan mellettünk, ami csak arra várt, hogy megjelenjen az igény a kialakításra. A munkálatok folyamatban vannak, tél elejére minden bizonnyal már a “nagy Magic Burgerben” várunk majd Benneteket. Mindebben nagyon nagy segítségünkre volt az ingatlan tulajdonosa, amit ez úton is szeretnénk megköszönni neki!
Tehát rövid időn belül egy kétszer ekkora helyen tudjátok majd eltölteni az időtöket és ebédeteket/vacsorátokat nálunk, kényelmesen, tolongás, az utcán rekedés nélkül, ami főleg most lesz fontos, hiszen eljött az ősz, jön a rossz idő is, tél elejétől tavaszig visszavonul a teraszunk. Az annak idején tervezett, de sajnos végül kicsire sikeredett gyereksarok is át fog alakulni. És nem titok, hogy lesz egy meglepetésünk is; egy különleges, varázslatos sarkot fogunk Nektek kialakítani, amiből senki nem akar majd kijönni 🙂

Az elmúlt újdonságokról a következőket szeretnénk elmondani;
Az új étlapon megjelent több újfajta hús is, és egy új buci, valamint egy új fajta étel; sandwich.
A marhahúsok palettáján a sima és a szürkemarha mellett megjelent a Black Angus marha, amelyről a következőket kell tudni: a 19. században jelent meg Új-Zélandon, mint marhafajta, ezt követően pedig az USA-ban terjedt el. Természetes, állatbarát tartási körülmények uralkodnak tenyésztése során, kitűnő bánásmódban részesülnek, táplálkozásuk egészséges, mindezek biztosítják az állatok remek közérzetét. Ridegtartásban nevelkednek (egész évben a szabad ég alatt tartózkodnak ), legelőiket pedig bio szántóföldek biztosítják. A gazdag tápanyag-ellátás biztosítja az intenzív ízű és erős színű hús kialakulását. A lassú, egyenletes növekedés biztosítja az állatok húsában a finom, márványozott és természetes zamatú anyagok lerakódását. A borjak hosszú ideig az anyjuk mellett maradnak. Nem kapnak antibiotikumokat és növekedést serkentő szereket.
Aki lemaradt a szürkemarháról; a magyar szürkemarha Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike. Valódi hungarikum, amely szépségével, szilajságával, őserőt sejtető impozáns megjelenésével az Alföld világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik. Húsa finom rostú, igen ízletes. A magyar szürke marha tartásának és takarmányozásának ma is legfontosabb eleme a legeltetés. Egy szarvasmarhának a fű minőségétől függően 1-10 hektár területre van szüksége. Az itatást még ma is a gémeskutakból oldják meg, folyóvizet elővigyázatosságból nem itatnak a marhákkal. A szürke marhát tilos bármilyen ipari eredetű táppal, terméktakarmánnyal etetni.
NAGYON FONTOS: a marhahúsokat egy ideje automatikusan medium sütési módon készítjük, amiről ki is tettünk egy tájékoztatót a rendelésfelvevő pultnál. Nagyon kérünk Benneteket, hogy aki jól, vagy kevésbé átsütve kéri a marhahúst, jelezze rendelésfelvételkor! Azok a hölgyek, akik babát várnak, szintén jelezzék, hogy teljesen átsütve kérik!

Segítség hozzá:
RARE – VÉRESEN
MEDIUM RARE – KÖZEPESEN ÁTSÜTVE, INKÁBB VÉRESEN
MEDIUM – KÖZEPESEN ÁTSÜTVE
MEDIUM WELL – KÖZEPESEN, INKÁBB JOBBAN ÁTSÜTVE
WELL DONE – TELJESEN ÁTSÜTVE

Szendvicsünk, a Philly Cheese Steak Sandwich egy igazán különleges marha rostélyos olasz provolone sajttal összesütve, rozsos bagettben, sült hagymával. Aki nem szereti a zöldséget, és akik imádják a rostélyost, azoknak kötelező! A rostélyos sütési módja mindig medium.

Mangalicánk is van már: A mangalica zsírsertés az egyetlen magyar őshonos sertésfajta. A fajta az 1800-as években jött létre. Igen ellenálló, edzett, rideg tartást jól tűrő fajta. A kocák egész évben hatalmas legelőkön, karámokban vannak, ahol nagy csoportokban “sertésbarát” körülmények között élnek. A fiaztatatás is tágas, a kocáknak nagy mozgásteret adó kutricákban zajlik, de itt már kiemelten gondoskodnak az újszülött malacokról. Külön etetők, itatók, fűtés és pihenőtér áll rendelkezésükre.
Aki a halat szereti, annak van már a lazacos burgerünk, ami szintén nagyon nagy sikernek örvend.
A tenger gyümölcsei szerelmeseinek sem kell már sokat várniuk; napokon belül bevezetjük újdonságainkat, mellyel az ő igényeiket is kielégítjük.
További újítás lesz, hogy a dupla húsos hamburgerek húspogácsáját egyben fogjuk sütni (tehát egy darab hús lesz bennük, csak kétszer annyi hússal, mint a szimpla húsosban), hogy vastag, szaftos, zamatos húspogácsák legyenek.
Bucik terén is történt változás: negyedik féle zsömlénk a fetás-paradicsomos, melynek tésztájába van belesütve a feta sajt, szárított paradicsom és a mediterrán fűszerek. Igazán különleges ízvilág; könnyed, elmondhatatlanul finom és egyben laktató. Most már megnézhetitek rendelés előtt a buci fajtákat, kifliket, bagetteket és a méreteket is a pékáru-vitrinünkben.
A közeljövőben bevezetjük a növényi sajtok használatát is, mely a tej/laktóz-allergiában/érzékenységben szenvedőknek, és a vegán étrenden élő vendégeinknek is alternatíva lesz az ízesebb, finomabb magic-étkekre.

Reméljük, jó úton haladunk afelé, hogy egyre többeteknek járjunk a kedvében, és reméljük, hogy Ti is velünk örültök.

Peace;

Magic Burger

Facebook

Bővül a Magic Burger bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. ubulka hozzászólása:

  Millió riszpekt a vegán burger ötletért! Unikum lenne a városban!

 2. rszarvas hozzászólása:

  Le a kalappal előttetek! Nagyon sok sikert és vásárlót kívánok! 🙂

 3. AJ hozzászólása:

  Én is pont a vegán változásnak örvendezek, egy grill zöldséges hambi növényi sajttal remek vegán bűnözés lesz!! 🙂

 4. blaze hozzászólása:

  Igazán követendő példa,folyamatos fejlesztés,nem eltunyulás 🙂 A mangalica nagyon finom,és az új fetás-paradicsomos buci is nagyon jó lett! HAJRÁ! 🙂

 5. Villás Zoltán hozzászólása:

  Sírok!!!!
  Én, ha legközelebb megyek szerintem black angust kérek összesütve egy juicy lucyval :):)

 6. Villás Pál hozzászólása:

  Sírok az örömtől! Ti vagytok a legjobbak! Ezért holnap megyek is és nyomok egy Dupla óriás black angust!

 7. ehran hozzászólása:

  Egy pontosítás: a Black Angus – bár elég korán átkerült Ausztráliába és Új-Zélandra – de Skóciából származik, szóval egy európai marhafajta.

 8. Magic Fan Istvan hozzászólása:

  Sziasztok!

  Példaértékű a hozzáállás, a rajongás, az egész úgy ahogy van!!!
  A hamburgeretek függőséget okoz!!! Remélem nem tiltják be… Ide kéne egy smile!

  Az is szuper, hogy most is a fejlesztés van porondon, gondolom azért helyben mert így a személyes jelenlétetek egyfajta garancia is egyben a minőségre, de lehet a bővülés legközelebb egy új egység megnyitásával lenne igazán nyerő, akárcsak Bp-en belül is! De ez a Ti dolgotok, nyilván!!!

  Sok sikert továbbra is, remélem hamarosan jól lakhatunk Nálatok!

  Üdv

 9. thomyka hozzászólása:

  Na azt hiszem a lehető legjobbkor költözök be fölétek 7 emelettel 🙂

 10. magicburgerthebest hozzászólása:

  bővüljetek már, annyian vannak nem lehet leülni, és egyre több a gyökér

 11. Horváth Sándor hozzászólása:

  Sziasztok

  Én még nem voltam nálatok,de a jövő hónapban tervezzük a baráti társasággal látogatásunkat,mert csak jót hallunk rólatok csak így tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.