Magic Burger – Szezonális ajánlat – Libamáj pástétommal és sajttal töltött angus burger

Magic Burger – Szezonális ajánlat – Libamáj pástétommal és sajttal töltött angus burger

2015 okt. 19

Sikerült még egy táblabirtokos helyet meglátogatni, ami most történetesen a Magic Burger. Jó pár éve vannak már a nagyérdemű szolgálatában és ők bizony az alapoktól építették fel a brandjüket. A büfékocsit lecserélve 19-re lapot húztak és nyitottak egy üzletet a XI. kerületben. Tömegközlekedés szempontjából talán nem is a legfrekventáltabb pontja a kerületnek, ami miatt kezdetben sokan kérdőre is vonták döntésük helyességét, de mára beigazolódott, hogy minden rendben és köszönik jól vannak, virulnak.

Az általunk kreált 2014-es burger lista élére pont egy szezonális burgerükkel kerültek rá, ami nem volt más, mint a liba burgerük. Idén is megjött menetrendszerűen a libás burgerük, ami tényleg vagány, viszont rádupláztak a dologra és mellette bemutattak egy másik szezonális szendvicset. A libás vonal teljesen nincsen elfelejtve benne, de a hús maradt marha.

Szezonális ajánlat – magyar angus jucy lucy libamáj pástétommal és érlelt prima donna sajttal töltve, hagymás bacon jammel és fokhagymás szósszal

Pástétommal töltött hús? Igen, ez már egészen vad, ezzel az eljárással nem találkozunk minden második utcasarkon. A jucy lucy kötelezően kéri a sajtot, amit most a sajtok úrnőjével, azaz a prima donnával oldottak meg.

Esztétikai megjelenés: A sajtnál használt elnevezéssel szemben maga a burger nem úgy díszeleg, mint egy prima donna. Visszafogott, letisztult és semmi giccsesség nincsen rajta. Két jól kivehető, elkülönülő része van, az egyik a lényeg, maga a húspogácsa minden jóval töltve, míg a másik a zöldséges fedés, melynek látványosabb részét a madársaláta képzi. A zöldben megbújik pár karika paradicsom is, de ezzel meg is vagyunk teljesen. A hagymás bacon jam pedig egyenesen a buci alsó felére került, közvetlen a húspogácsa alá célozva. A fedél is teljesen rendben van, felülete feszes akár egy konditeremből 12 év edzés után kiesett lány… homloka. A köret színe nem konyhai malőr eredménye, hanem a hagyományos burgonya mellett már kérhető édesburgonya is, ami kicsit narancsosabb árnyalatban úszik. Kapott egy vékony bundát, amitől nekem hirtelen kicsit édességként azonosult. Mellé dukál egy pikszisnyi mártogatós és kész is a menü.

Pont: 10/10

Ízvilág: Természetes kíváncsiság motoszkált bennem a köret iránt így azzal kezdtem. Az édesburgonya egyik tulajdonsága, hogy hagyományos testvéréhez képest kevesebb keményítőt tartalmaz, ami miatt sütni is macerásabb, sőt sokszor meg sem keményedik. A bundának köszönhetően viszont a külseje pazarul ropog, míg a belseje omlós marad. A mártogatóssal nagyon jól egymásra találtak, bátran ajánlom kipróbálásra. Az első kisebb falatokkal még csak a burger külső részeit tapasztaljuk szánkban, de amikor elérjük a húspogácsa szívét, akkor jön az igazi csoda. Önmagában az angussal is nagyon könnyen ki lehet békülni, mindössze egy csipet só és bors ízesíti, de amit elrejtettek benne az, az igazi kincs. A házi libamáj pástétom tényleg tökéletes. Tiszta libamáj íz, amihez társul egy kellemes fűszerezés, zseniális! A sajt folyamatosan mellette van, amivel tökéletesen harmonizál. A kettő együtt alkot egy krémes tölteléket, amit nehéz szavakba önteni mennyire finom. A zöldségek itt inkább megbújnak a háttérben és készségesen hagyják, hogy a hús és az abban rejtőző hozzávalók érvényesüljenek. A fokhagymás szósz nagyon lágy, csak egy picit kelti a hagymás ízvilágot, nem is baj. A baconos jam egészen érdekes, apró darabkák, melyek egy leheletnyit varázsolnak csak sós ízvilágot szánkba.

Pont: 10/10
Mennyiség: A húspogácsa 150 grammos, amihez hozzájön még a töltelék súlya. Félbevágás esetén simán kifakad belőle, így bátran állítom, hogy ennyi elég, hogy teljes legen a jucy lucy élmény. A zöldséges gondolatok teljesen jól vannak, paradicsomból nyerünk némi extra folyadékot is, ha egyszerre rámarunk. A baconos lekvárból egy fél kanálnyival talán még mehetne alá több, akkor jobban meg tudná magát mutatni a szaftos hús mellett. Buci mérete teljesen passzol pont annyi, amennyi kell. A köretnél grammra pontosan nem tudom, hogy mennyit jelent egy adag, de felváltott falatozással kitartott a burger végéig simán. Előnye amellett, hogy kicsit egészségesebb is, hogy nem laktat olyan hirtelen és durván, nem okoz hirtelen kajakómát. Összességében ez így tökéletesen elegendő.

Pont: 9/10

Ár/érték: Elején érdemes felismerni a helyzetet, hogy ezt a burgert igencsak a prémium kategóriába szánták, amihez nem filléres alapanyagokat használtak fel. A burger 2500 forintba kerül, a hozzá társított köret pedig 700 egységet jelent a végösszegben. Igen erre már lehet mondani, hogy ennyiért sok szilvasgombócot is lehet venni akár. Magam sem állítom, hogy hetente kellene enni egyet belőle, de kipróbálni szerintem igencsak megéri. A hús és a töltelék egészen varázslatos, ezt nagyon eltalálták a Magic Burger laborjában most. Üröm az örömben, hogy sajnos még nem találkoztam a táblával, de mivel szezonális ajánlatok között akad egy új vega elgondolás is, így még szerintem idén betérek újból. Idén, mivel jelenleg azt garantálják, hogy karácsonyig biztosan elérhetőek lesznek ezek az ajánlatok.

Pont: 8/10

  • Slide2

http://mitettemma.hu/magic-burger-szezonalis-ajanlat-libamaj-pastetommal-es-sajttal-toltott-angus-burger/

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.