Kecskesajtos burger teszt a mit ettem ma.hu-n

 

10458371_753426384693029_1376413726954982967_n

 

Nyitni az újdonságok felé szinte mindig kifizetődő dolog. Valahogy ezt is használhattam volna vezérelvnek utolsó látogatásom során, amikor a Magic Burger csapatánál jártam. Eddigi hitvallásom talán Wolfdog professzor fogalmazta meg legjobban, aki esetleg nem ismerné azoknak KATT és meglátják.

Vega Burger, talán eddig egyetlen egyszer fordult elő eddig az oldal történelme során, de azt a mai napig nem tudjuk megmagyarázni miért történt. Rendszerint hangoztatjuk, hogy az igazi kajában azért mindenképpen kell legyen valamilyen hús. Egyre több húsmentes életmódot követő ismerősöm van, így gondoltam egy merészet és eldöntöttem, hogy felhajtok egy vega burgert. Erre tökéletes alkalmat nyújt a MB által nemrég kihirdetett kampány, miszerint gőzerővel fejleszteni fogják a Magic Veggie brandet.

Vega/vegán gyorstalpaló predátoroknak:

Ovo-lakto vegetáriánus: növényi étrend mellett fogyaszt tejterméket és tojást, húst azonban nem.

Lakto-vegetáriánus: egy szinttel komolyabban űzi, mivel ő már a tojást is mellőzi étrendjéből, de a tejtermék marad.

Vegán: Húst, tojást és tejterméket is teljesen mellőzi, de még az olyan ételeket is melyekben bármilyen állati eredetű összetevő van, például a zselatin.

Raw-vegán: A vérprofi. A vegetáriánustól annyiban tér el, hogy kizárólag nyersen fogyasztja a növényi eredetű ételeket.

Ezek alapján én igencsak a kezdő kategóriába tartozom rendelésemmel, mivel az első extra feltét, amit kértem a tojás volt. A pontos összeállítás kicsit érezhetően jajveszékelve jött össze, kicsit berezeltem, hogy nem eszek húst és alaposan megpakoltam.

Szezámos buciban hús helyett grillezett kecskesajttal, mellé sült tojás, gomba, jalapeno és még egy dózis zöldfűszeres sajt.

Esztétikai megjelenés: Az első pillanatban, mint hús fanatikus hittem a csodában mikor megláttam a burgert. A grillezett sajt alján lévő megpirult rétegre azt hittem egy pillanatig, hogy bacon – de nem. Fentről kezdve. A bucit fénykarddal vághatták el, mert ilyen szabályos szelést régen láttam már. Alatta közvetlenül egyből jön a jégsaláta, paradicsom, uborka és persze a burger szósz. Utána közvetlenül a zöldfűszeres sajt, majd a kétujjnyi vastag kecskesajt korong. A sort a gomba és a sült tojás követi, a záró elem a feltéteknél pedig a jalapeno karikák. Elnézve talán egy nagyobb bucit elbírt volna és ez így egészen tömény toronynak néz ki, hiába off a hús. A köretről máááááár megint sikerült megfeledkeznem, de ezt arra fogom, hogy túlságosan izgultam.

Pont: 9/10

Ízvilág: Az első pár falatnál el sem jutok a sajtig, csak szenvedek, hogy át tudjam fogni és ne csússzon szét. Pár nagyobb és eljutottam a kecskesajthoz. Markáns íze van, amit grillezett szélei kellemes ropogóssal kísérnek. Sajtok között egészen tömény, de a húshoz nem lehet hasonlítani. Állaga kellemes krémes, ez valószínűleg a magasabb zsírtartalomnak köszönhető. A zöldfűszeres rokonával szerintem kifejezetten jól harmonizál, vakon sikerült belelőnöm a tutiba. A gomba ízletes, nincsen kivetni való benne. A tojással ugye eléggé buktam a vega ranglétrán, de ennyi kell bele és jó is nem mellékesen. Egyetlen dolog talán, amin finom hangolnék a burger szósz, ilyen vega-sajtos kiadáshoz egy fűszeresebb talán jobban feküdne. A jalapeno sokkal jobban érvényesül itt, mint egy marhahúspogácsa szomszédságában, ereje pedig meggyőző. Nehezemre esik, de be kell valljam, hogy ez bmeg tényleg finom és a kecskesajt ott van a szeren.

Pont: 9/10

Mennyiség: Lehet egy sajt extra tömény és masszívan zsíros közel nem lesz olyan laktató, mint egy vaskos húspogácsa. Ennek ellenére a sajt egészen jól teljesít, de figyelembe kell venni, hogy egy ilyen jelentősen hamarabb felszívódik gyomrunkban. A sajt súlyáról én nem tudom, hogy van-e kint az étlapon információ, én nem vettem észre. A tornyot hosszú percek alatt sikerült eltüntetnem és ezalatt újra ráébrednem, hogy nagyobb bucival ehető ez inkább rendesen. A tojás pont olyan mintha méretben a bucihoz öntötték volna, passzentos. Gombából korrekt réteg van benne, messziről olyan mintha ez lenne benne a hús. Összességében nem lehet összehasonlítani, de egy szolidabb négy órás adaggal vetekszik…

Pont: 8/10

Ár/érték: Aki már járt az étteremben tudja, hogy lépésenként kell összelegózni a burgert és csakis saját választásaink alapján alakul az árcetli. A normál méretű grillezett kecskesajtos burger 1050 forint. A sült tojás, gomba és a jalapeno fejenként plusz 100 forintot dobnak a számlánkhoz. A zöldfűszeres sajt újabb 180, míg az, hogy az egészet szezámos buciban kapjuk 50 forint extra tételt jelent a végösszegben. A matek után kijön az 1580 forintos ár, ami teljesen átlagos. Feltétben bővelkedik és nem is egy semmilyen nulla alap burgerről van szó. A kecskesajt amellett, hogy finom egészen egészséges és elvileg tápanyagértékben is egészen korrekt. Vegáknak ajánlom ugyanezt, de óriás kiadásban, hogy könnyebb legyen fogyasztani. Ezennel elindulok a vega ételek/éttermek vadászatán mivel ez közel sem olyan vészes, mint ahogy eddig gondoltam.

Pont: 9/10

(ha nem tudnád merre van a Magic Burger, akkor KLIKK IDE és segítünk!)

http://mitettemma.hu/magic-burger-vega-burger-grillezett-kecskesajttal/

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.