beszámoló

Kedves Magic Fanok!

Ismét elérkezett az idő egy beszámolóhoz.

Igyekeztünk az utóbbi időben tartani a tempót, és közben gyorsítani is; a rendelésfelvételt, és a rendelés elkészítését is. Őszinte örömmel jelenthetjük be, hogy sikerült. A vezetett statisztikák szerint folyamatosan gyorsulunk, egyre nagyobb a rutin, mindenkinek egyre inkább benne vannak a kezében a mozdulatok, és Ti is egyre gyorsabban, céltudatosabban rendeltek, választjátok ki a kívánt menüt.

Az üzlet folyamatosan alakul, mindig fejlesztünk, csinálunk valami újat; vagy a falakra kerülnek fel az újabb és újabb képek, vagy új fedő üveglapokat szerelünk a koszolódó falfelületekre. A srácoknak most már Magic Burgeres egyenruhájuk és fejfedőjük van. Beszereztünk egy professzionális buci-pirítót, valamint egy sütőt, melyben finomabbra, ropogósabbra tudjuk varázsolni a pékárut.

Éppen most ragasztottunk ki az étlapok fölé óriás eligazító plakátokat, ami segíti az új vendégek választását. A tévék újra működnek, valamint kibővítve a képernyő-parkot, továbbiak kerülnek felszerelésre, melyeken kijelzőrendszert fogunk működtetni az elkészült rendelések sorszámának feltüntetésére. A wifi továbbra is mindenki számára elérhető.

A dupla húsokat már egybegyúrva sütjük, kérünk Benneteket, ne felejtsétek el, hogy ezeket már inkább mediumra tudjuk csak sütni, vastagabb a hús. Aki ezt már soknak tartja, kérje inkább külön húspogácsával, jobban átsütve a húsokat.

Megjelent a kínálatban egy speciális amerikai újdonság: Chili-dog; ilyen finomat még nem ettetek! A szokásos füstölt virslis/csípős kolbászos hot-dogot képzeld el egy szaftos chilis marharaguval… melynek a tetejére olvasztunk egy jó adag cheddart… Ezt ki kell próbálnotok!

chilidoglogo

És jön egy újfajta sajt; a zöldfűszeres zsályás holland sajt, mellyel mennyei hamburgereket tudsz varázsolni magadnak.

A hagymakedvelőknek jön egy brutál feltét: sült fokhagyma! A randit aznapra már ne erőltesd!

Lesz nemsokára saját készítésű  héjas steak-krumplink! Ennek az elkészítése valamivel kevesebb odafigyelést igényel; nem annyira kényes, mint a hasábburgonya, így ezt tökéletesre tudtuk fejleszteni. Ebből ilyen változatokat tudtok majd kérni: steak-krumpli ráolvasztott cheddar sajt feltéttel, és/vagy Coney Island szósszal (chilis marharagu).

Sokan kérdeztétek; van-e valamilyen desszertünk. Mivel az angol és amerikai csokoládéink nem mindenkinek az igényeit elégítették ki, ezért egy cukrászmesterrel kikísérleteztünk egy egész kupac fánkot; epres fondannal, karamellással, kávéssal, valamint mogyorós-csokisat, mandulás-csokisat, kókuszos csokisat, színes cukorkásat, és töltötteket a következő töltelékekkel; vanília, csoki, karamell, banán. Nemrég pedig elkezdtünk Lolly-Cake-et árulni, mely kinézetre olyan, mint egy nyalóka, ámde belül: sütemény. Irtó finom a belseje: most éppen feketeerdő süteménymassza van benne, krémes, lágy, sötét csokoládéval.

Az asztalfoglalós rendszer becsődölt, bár nem fűztünk hozzá nagy reményeket, hiszen gyorsétterem vagyunk, pincér nélkül. Nehéz volt úgy üresen tartani az asztalokat, hogy közben mások nem tudtak hova leülni, így maradt a régi rendszer: aki kapja, marja.

Javaslatunk a csalódások elkerülése érdekében: aki nem szereti a tömeget, és nem szeretne 15 percet sorban állni (ennyi a maximum a szombati teltház ideje alatt), az, ha teheti, inkább hét elején látogasson el hozzánk, akkor is inkább a délelőtt 11 órát, vagy a délután 3-tól 6-ig tartó időintervallumot célozza meg.

Még egy észrevétel; sokan kifordulnak az ajtóból, ha azt látják, hogy nagy sor van van, ők nyilván nem tudják, hogy ezt végigállni 15 perc. Szerintünk, ha már egyszer eljöttek, érdemes beállni a sorba, mert viszonylag hamar lepörög. Érdemes úgy érkezni, hogy konkrétan tudjátok, mit kértek majd, vagy a sorban állás közben kinézni, mit szeretnétek, mert sokszor ez nyújtja meg a várakozás idejét. Gyakran előfordul, hogy akkor kezdik el a vendégek kiválasztani, mit szeretnének, amikor sorra kerülnek. Az üdítőt szintén ki lehet venni a hűtőből érkezéskor, vagy sorban állás közben, mert ezzel is nagyban meg lehet gyorsítani a rendelésfelvételt, valamint úgyis azt kell a pénztárosnak beütnie a gépbe, amit elvesznek a vendégek (már csak a leltár pontossága miatt is).

Nagyon szépen kérünk mindenkit, ha nem megjegyezhető a nyitva tartásunk (hétfőtől szombatig 11-től este 8-ig), legyen kedves ellenőrizze, mielőtt elindul hozzánk, mert még mindig sokan érkeznek zárás után, és ekkor már nem tudunk beengedni senkit! Sokan rossz szájízzel távoznak ilyenkor, ami nekünk sem túl kellemes. Kérünk tartsátok ezt tiszteletben, mi nagyon nagy szeretettel várunk, de csak nyitvatartási időn belül! A későbbiekben még alakulni fog a nyitva tartásunk, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy lakóház aljában vagyunk, így gondolnunk kell az ott élőkre is.

Az összes Szép-kártya működik, és a következő étkezési utalványokkal lehet fizetni: Erzsébet, Sodexo, Ticket Restaurant.

Még egy fontos dolog a csomagolásról; mint tudjátok, ezen az új helyen eddig ingyenes volt az elviteles csomagolás, de sajnos itt is eljutottunk oda, hogy ismét fizetőssé kell tennünk. Most sem azért, mert nekünk pénzbe kerül, hiszen akkor már eddig is felszámoltuk volna. Az indok ugyanaz, ami anno a büfékocsiban; sokszor előfordul, hogy az elviteles csomagokat a helyszínen kibontva helyben elfogyasztják a rendelést, majd gyakorlatilag használatlanul még a papírzacskót is kidobják a kukába… Vagy elmennek vele az autóig és ott eszik meg, esetlegesen a parkolási díj elkerülése miatt. Ez nagyon környezetszennyező és felesleges pazarlás, ráadásul a jó minőségű, erős, nyomott papírzacskónk sem túl olcsó, ami nem mellesleg sokszor használható, ha vigyáz rá az ember. Szeretnénk a vendégeinket ismét arra sarkallni, hogy hozzanak magukkal már használt zacskót, vagy sokszor használható vászon/műanyag táskát, ezzel csökkentve az újabb és újabb papírzacskók gyártása okozta szennyezést, és, hogy mi is inkább a fejlesztésekre költhessük az így megmaradó összegeket. (Ettől függetlenül a csomagolásból befolyó összeg egy részét ismét a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek – és állatmenhelynek –  fogjuk felajánlani, ahogyan régen is tettük.) Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a hamburger és az egyéb ételeink nem kifejezetten azok a gasztronómiai termékek, amiket szerencsés elvinni és később elfogyasztani, mert az már nem nyújtja azt az élményt, amit az azonnali fogyasztásnál, frissen, melegen. Valamint, ha már megléptük az éttermet, és a bővítését is, szeretnénk, ha minél többen helyben fogyasztanák inkább el a finomságainkat.

A parkolás az Alíz utcában fizetős hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 6-ig, kérünk Benneteket, ha ilyenkor érkeztek, hozzatok magatokkal aprópénzt, mert csak azzal lehet parkolni az automatáknál. Itt nem lehet mobillal parkolójegyet venni, mert magáncég kezeli a parkolást. A szomszédos Barázda utcában ingyenes a parkolás.

Nekünk állandóan aprópénz-hiányunk van, nem tudunk pénzt váltani, mert utána nagyon nehéz a visszaadás. A parkolócéget megkerestük, hogy ha már csak apróval lehet náluk parkolni, tegyék lehetővé az aprópénz váltást automatákkal, még hozzánk is berakhatják a gépet, de teljes mértékben elzárkóztak előle, közölték, hogy ez a mi problémánk és a vendégeinké. De vehetünk tőlük automatát, ha szeretnénk…

Egyúttal pedig felhívjuk azok figyelmét, akik sok aprópénzzel rendelkeznek munkájuk vagy egyéb tevékenység révén, hogy bátran hozzák hozzánk, gyakorlatilag bármilyen mennyiségben beváltjuk!

Köszönjük, hogy figyelmet szenteltetek a beszámoló elolvasására, reméljük, tudtatok belőle számotokra fontos információt meríteni.

Fogadjátok szeretettel az újdonságainkat!

Továbbra is várunk Benneteket;

Magic Staff

Facebook

beszámoló bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. ccc hozzászólása:

  ez klassz kis beszámoló

 2. Pistus hozzászólása:

  Sziasztok!

  Egyszerűen nem tudok betelni a Magic Burgerrel! Nemcsak az étellel, hanem az Éttermet övező példaértékű hozzáállással, igyekezettel, profizmussal.
  Sokadjára mondom – le a kalappal. Csak azt sajnálom, ilyen messze lakom Tőletek, de így legalább biztosan nem tudom megszokni az élményt, és minden alkalommal hatalmas élvezet a Nálatok eltöltött idő!

  Rendszeresen olvasom a honlapon a megjelenő beszámolóitokat, és az is szuper, hogy ilyen hosszú és olvasmányos is egyben.

  Nálam mindig van apró a parkoláshoz, mindig tudom mit fogok választani, nem számít a sor hossza, és szívesen adok pénzt az ereklye értékű papírtasakért, de most, hogy tudom mire megy a pénz belőle, legközelebb veszek 5-öt és elviszek csak egyet!!!

  Hűséges rajongótok!

  István

 3. 0sm hozzászólása:

  Csatlakozom az elõttem szólóhoz a papírtáskát illetôen.
  Eddig is behódoltam nektek, de ez az info – állatmenhelyet segítetek – ez megkoronázott benneteket.
  Hatalmasak vagytok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.