Sülve-főve Magic!

A Sülve-főve a Burger Blog legújabb rovata, melyben egy kicsit betekintünk a kulisszák mögé, és megszólaltatjuk a másik oldalt is egy interjú keretein belül, hétről-hétre.

A rovat célja, hogy a fogyasztók is betekintést kapjanak abba, mi folyik a burgerbizniszben, és meglássák, mi és miért került eléjük egy-egy adott helyen. A kérdésekre adott válaszokból fény derül arra is, milyen a hús és a zsömle, kitérünk a mirelit témakörére, és arra is, hogy esetenként miért is kell várni akár 15-20 percet is egy-egy burgerre.

Most azt a burgerezőt mutatjuk be, amelyik több mint tízezres Facebook-közösségével az elsők között hódította meg alulról érkezve a budapesti burgeréletet egy lakókocsiból a harmadik kerületben. Igen, ők a Magic Burger!

5981_528482510520752_2037390049_n.jpg

Mikor és miért nyitottatok meg?

2010 májusában nyitottunk meg Óbudán, akkor még egy büfékocsi szolgálta a Magic Burger vendégeit. Azért vágtunk bele, mert nem volt igazi hamburgeres és ki szerettük volna tölteni az űrt, ami sikerült is. Azóta a kézzel készült hamburgerek piaca ugyan megnőtt és ezzel a minőség is sok esetben kérdésessé vált, mi szerencsére tartjuk pozíciónkat, hála a kemény munkának és a vendégeink ragaszkodásának.

Mi a legnagyobb kihívás a napi működésben?

Az, hogy mindig elégedett vendégek távozzanak tőlünk. Az, hogy ugyanazt a minőséget tudjuk adni az esetleges beszállítói minőségingadozás ellenére is. És, hogy mi is mindig jókedvűen csináljunk mindent a nagy terhelés ellenére.

Milyen fajtájú és arányú darált hús kerül a húspogácsába?

Nálunk 100 %-ban az a fajta hús kerül a húspogácsába, amit a vendég kér. 🙂 A minőségre nagyon ügyelünk, ami nem üti meg a mércét, azt visszaküldjük, de szerencsére ilyen nem sokszor van.

904907_10200802745572160_1068528237_o.jpg

A buciról mit kell tudni?

Az egyik legfontosabb tényező a hamburgerben. Nálunk nem véletlenül van többféle, és nem titok, hogy lesznek még újak. Pékjeink mindegyik bucit nagy műgonddal készítik, és nem spórolják ki belőle az anyagot. A sima fényes tetejű édes bucin kívül megtalálható a szezámos (kevésbé édes), a teljes kiőrlésű hagymás-tönkölyös, és ezután jönnek majd az újak.

Mit gondoltok a mirelit termékekről? (Van a kínálatban, nincs, miért)?

Általában nincs jó véleményünk róla. A mirelit termékek kora lejárt, manapság már nagyon sokan tudatosan a frissen készült ételeket keresik. Egyértelmű, hogy van rá igény, elég, ha csak magunkra gondolok. Mi használtunk régen több fajtát is, de csak kényszerből, ugyanis a büfékocsiban kialakított konyha mérete miatt nem volt lehetőségünk sokféle ételt előkészíteni. Ezek leginkább köretek voltak, mostanra ez egyre redukálódott, konkrétan a krumplira. Ezt még jelenleg is használjuk, szintén kényszerből, ebben az évszakban ugyanis nem lehet azt a fajta krumplit kapni, amiből tökéletes házi sült krumplit lehet készíteni. Ősszel remélhetőleg újra nekivágunk a házi sült burgonya készítésének.

Nálatok mennyi idő alatt készül el egy hamburger, és mi telik ennyi időbe?

Attól függ, hogy milyen. Egy mezei alap hamburger 2-3 perc alatt kész van. Egy óriás dupla húsos hamburger 5 feltéttel és egyéb összetevőkkel készülhet 10-12 percig is. Hogy mi telik ennyi időbe? Meg kell sülnie a húsnak, a feltéteket a húsra és a bucira kell helyezni, majd ezekre a többi feltétet, szószokat. Az 5 kilós Predator burgerünk egy órán keresztül készül, és minimum ketten, de inkább hárman dolgoznak rajta.

941866_10200802747012196_225670221_n.jpg

Melyek azok a tényezők, melyek direkt (a burger összetevői) illetve indirekt (minden más kezdve a háttérzenétől az adókig) módon beépülnek a burgerek árába?

Ezt még soha egyszer sem nyálaztuk végig. Az elején belőttünk egy árazási metódust anélkül, hogy a takarítónő által elhasznált papír zsebkendőt is beleszámoltuk volna (kb. a konkrét anyagárat számoltuk ki, mást nem) és azóta is ezzel dolgozunk. Az már régen rossz, ha úgy állsz neki, hogy a legnevetségesebb tételeket is görcsösen gyűjtögeted és azon parázol, hogy most akkor vajon 550-ért vagy 560ért add a hamburgert…

Melyik hamburgert választanád a saját kínálatodból, és miért?

Mivel nálunk nincs előre összeállított hamburger, mindig mást eszem. De legközelebb mondjuk ezt enném: cheddaros szürkemarha jucy lucy tönkölyös-hagymás buciban, pirított hagymával, tojással, baconnel, coleslaw-val, keverékcsírával.

Ha egy helyre mehetnél el hamburgert enni itthon, melyik lenne az?

Prime Steak. 🙂

 

Az eredeti cikk:

http://burger.blog.hu/2013/07/19/sulve-fove_magic_burger

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.