Magic Burger a legjobb

A Magic Burger ötletgazdáiban négy évvel ezelőtt fogant meg a gondolat, hogy egyéb lehetőség hiányában valami olyanba kezdenek, ami azelőtt még nem volt Budapesten. A piaci rés betöltésére ezért egy lakókocsiból kezdték árulni a saját készítésű hamburgereiket. Hetekig tartó kisérletezés során kifejleszették a legfinomabb húspogácsát, ami rövid úton meghozta a sikert, és mára kevesen maradtak, akik még nem hallottak a Magic Burger színes lakókocsijáról.

Lilla és Péter, a két tulajdonos nagy hangsúlyt fektet a minőségre, ezért minden hozzávalót frissen, megbízható magyar termelőktől szereznek. Emellett pedig egy pékség nap, mint nap külön nekik készíti a hamburgerzsömlét, úgyhogy itt nem találkozhattok műanyag ízű, fura állagú zsömivel. Sőt, a jól megszokott sima, és a szezámmagos bucin kívül egy egészséges, teljes kiőrlésű, tönköly lisztből készült hagymás verziót is kifejlesztettek, amit kicsit kétkedve teszteltünk, de végül meggyőzött, és állíthatjuk: nagyon finom.

Húsból sem csak egy féle van, a jól megszokott marha és sertés hús mellett, fűszeres olívaolajban pácolt csirkemell filét is kérhettek a szendvicsbe. A megszokott feltétek mellé pedig extrákkal (bacon, kéksajt, sült tojás, pirított kukorica, csakhogy párat említsünk) is feldobhatjátok a hamburgereket, többnyire ezek 100 forintba kerülnek normál méret mellett. Merthogy itt lehet kapni óriás hamburgert is, sőt extrém esetekben kérhetitek a két kilós Monster, vagy az 5 kilogramm súlyú Predátor nevű hamburgert is. Ezek már árban is húzósabbak, viszont nem is egy főre készülnek.

 A hamburger mellett hotdogot is ehettek, nem csak virslivel, hanem csípős kolbásszal is, amit már csak azért is érdemes kipróbálni, mert a húst szintén saját recept alapján, egy húsüzemben külön nekik gyártják, így a virsli például teljesen szója- és adalékanyagmentes.

A Magic Burger lakókocsija azonban már csak április 27-ig üzemel a jól ismert óbudai helyszínen, a Szentendrei út 30. alatt, ugyanis május 1-jétől a XI. kerületben nyitnak éttermet. Az új, közel 100 négyzetméteres helyen mindenki végigkövetheti a hamburgerkészítés folyamatát a látványkonyhának köszönhetően.

Az étel és italkínálat is megújul majd, lehet például sörözni, különleges ízesítésű, Magyarországon nehezen beszerezhető külföldi söröket. Ahogy Lilla és Péter fogalmazott, az új hely nem lesz se bisztró, se étterem, se nem tálcás, se nem pincéres, valahol a kettő között szeretnék kialakítani.

Na, de essen szó a lényegről, magáról a hamburgerről. Az a szerencse ért bennünket, hogy kipróbálhattuk mind a három féle zsömlét, valamint három féle húst, mindezt különböző ízesítésű szószokkal, merthogy az is van. Itt rögtön megragadnám az alkalmat, hogy istenítsem a csípős majonézt, ami egészen egyszerűen elképesztő, engem már ezzel levettek a lábamról. De az is meglepő, hogy nekünk a csirkés hamburger ízlett a legjobban, pedig eddig határozottan állítottam, hogy a hambiba négylábú állat dukál.

Külön szimpatikus, hogy a tulajdonosok személyesen szolgálnak ki, ápolják a kapcsolatot a vevőikkel, ennek egyik fontos része például, hogy honlapjukon egyfajta blogbejegyzéseken keresztül folyamatosan tájékoztatnak a legújabb fejleményekről és történésekről, de szoktak hamburgerevő versenyt is rendezni.
Nem csoda, hogy sokan rosszul fogadták a költözés hírét, hiszen egy színes folttal lesz kevesebb Óbuda. Az új hely azonban további lehetőségeket biztosít a kreatív tulajdonosoknak, és aki eddig szerette őket, az szerintem ezután is bevállalja majd az utat, hiszen megéri.

Az eredeti cikket itt olvashatod:http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/magic-burger-a-legjobb/

Facebook

Magic Burger a legjobb bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Dartagnanx hozzászólása:

    Mmm… that’s a tasty burger.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.