A baleset – ahogy mi láttuk

http://index.hu/bulvar/2011/12/04/parkolo_autok_koze_csapodott_egy_autos_budan/

Mint tudjátok, ma pontosan előttünk egy halálos baleset történt, aminek sajnos féligmeddig szemtanúi voltunk. Azért írunk most erről, mert reméljük, hogy ezzel felnyithatjuk azoknak a szemét, akik félelem nélkül száguldoznak az utakon, nem kímélve magukat, szeretteiket, és más embereket az esetleges tragédiától.

Soha nem vagyunk bent vasárnap, de ma kivételesen egész nap ott kellett lennünk, mert felújítottuk a kocsi padlózatát. Ez talán egy jel volt, hogy becsüljük meg még jobban magunkat, és azt, hogy létezünk a Földön…

Az autóinkkal kivételesen szorosan a büfékocsi mellé álltunk, hogy könnyen be tudjuk pakolni a cuccokat. Már kint volt minden bútor, hűtő, a mesterek szedték fel a pvc-t, mi meg takarítottunk bent, amikor egyszercsak hatalmas csattanást hallottunk. Felálltunk, és kinéztünk, mert azt hittük, hogy eldőlt az egyik hűtő kint, mire annyit láttunk, hogy pörögve repül felénk egy autó, közben a kávézó teraszába becsapódott másik kettő, ezután pedig rátekeredett az oszlopra az, ami az előbb még repült. A szilánkok iszonyú erővel csapódtak szét, egy adag az arcunkba is hullott, beesett a büfébe is egy halommal, plusz mindenhol autóalkatrészek… Megfagyott bennünk a vér, kiszaladtunk megnézni, hogy tudunk-e valamit segíteni, de az oszlop melletti autó a felismerhetetlenségig összetört, azt sem tudtuk, hány embert keressünk. Egy fiú is odaszaladt segíteni, próbálta kiszabadítani a bent ülőt, aki a vezetőülésből átnyomódott az anyósülésre, akkor láttuk, hogy egyedül van. Nem lehetett kiszedni, beszorult. Akkor már hívták a mentőket, tűzoltókat, rendőröket. Mire kiértek, már nem tudtak segíteni a srácon.

Számunkra isteni szerencse volt, hogy az oszlop előtt parkolt egy autó, és hogy az előtt volt az a bizonyos oszlop, és a kávézó terasza is bennünket védett. Az oszlop előtt parkoló autót a kávézó teraszának széle állította meg, így másfél méterre állt meg az egyik autónktól, különben a miénk is odalett volna. Sőt, valószínűleg beleszállt volna a saját autónk a büfékocsiba a hatalmas erejű ütközéstől, innentől pedig kérdéses, hogy mi megúsztuk volna-e ép bőrrel. Arra pedig már nem is merünk gondolni, hogy ha nincs az az oszlop, hány méterre repült volna be a balesetet okozó autója rajtunk keresztül a Profi közértbe… Ezzel együtt nagyon sajnáljuk a fiút, aki életét vesztette a balesetben, mélyen együtt érzünk a szeretteivel. És azt is sajnáljuk, hogy totálkáros lett két másik ártatlan ember parkoló autója, valamint, hogy tönkrement a szomszéd kávézó új terasza. Isteni gondviselés az is, hogy pont abban a pillanatban nem sétált senki azon a járdaszakaszon, és, hogy nem ült senki a kávézó teraszán. Nem sokkal előtte kávéért rohangáltunk át a kávézóba… Borzalmas belegondolni is.

Ezt azért is írtuk le Nektek, mert sokan érdeklődtetek, jól vagyunk-e, amit köszönünk szépen! És a legfontosabb, amiért ezt elmondtuk Nektek: nagyon szépen kérünk titeket, óvatosan vezessetek az utakon, figyeljetek a másikra is, és gondoljatok arra, hogy szükség van még rátok! Ha Ti ottmaradtok az autóban, az is tragédia, de ezzel megnyomorítjátok a családotok és barátaitok életét is! Ne üljetek autóba bulizás után, ne sajnáljátok a pénzt a sofőrszolgálatra, vagy taxira, mi az a pár ezer forint egy életért 🙁

Facebook

A baleset – ahogy mi láttuk bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Iajos hozzászólása:

    Tetszett az írás!
    Nekem mindig az jut erről eszembe, hogy szerintem nagyon sok ember nincs tisztában azzal, hogy egy ilyen baleset nem csak annyi, hogy az ember beveri a fejét a kormányba, és meghal. Egy traumatológián dolgozó orvos nyugodtan tarthatna néha előadásokat középiskolákban. (Nekünk minden hónapban elmondta 2 órában egy szoc. munkás, hogy a drog rossz, na ennél sokkal hasznosabb lenne látni a jövő sofőrjeinek, hogy bizony az emberi test mennyire nem autóbalesetre van tervezve.) Tuti jobban megmaradna a fejekben, mint amit minden héten hall az ember: hétvégén 3 ember halt meg az utakon. Az ugyanis mindig csak mással történhet meg:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.