Index főoldalon volt: varosban.blog.hu – A legjobb hamburger nyomában: Magic Burger

Kiugrunk a belvárosból és egészen a Szentendrei útig, a lakóteleppel övezett többsávos autópályáig mentünk, hogy megtaláljuk a legjobb budapesti hamburgerest. Körülbelül itt:

A Magic Burgernek városszerte jó híre van, köszönhetően annak, hogy a lakókocsis felépítés és a nem túl lelkesítő környezet ellenére is remek alapanyagokból készítik frissen a fogásokat.

Sokat elárul a helyről, hogy mindig sor áll előtte. Egészen pontosan két dolgot árul el: egyrészt, hogy a hely népszerű, másrészt, hogy a kiszolgálás nagyon lassú. Nem viccelek, legalább húsz perces várakozásra kell számítani, de ez az ára annak, hogy a húst frissen sütik, a sajtot, szalonnát, tojást csak a sütőlapon rakják a darált marhára, disznóra vagy csirkére, a hamburger összeállításáig minden a helyén pihen.

Húsz perc után már ehetjük is a burgert, átlagos étvágyúaknak legfeljebb a normál méretű dupla húsost ajánlom, kis adag krumplival és üdítővel, ez alig kerül többe 1400 forintnál, és tökéletesen jóllakunk vele. Van szuper méret is, de azt már csak Bud Spencer tudja egyben lenyomni a torkán (és ott a Szörny burger, ami már tényleg feszegeti a fizika határait).

Az eredmény kiváló: a hús fűszerezését ügyesen eltalálták, tetszik, ahogy ráolvasztják a reszelt sajtot a húspogácsára a sütőlapon, frissek a zöldségek és a zsemle is rendben van, bár utóbbiból jobban szeretem a kevésbé édeset. A krumplitól nem ájultam el, de baja nem volt.

A húsra öt pontot adok, a zsemlére hármat, a körítésnek szintén négy pont jár. Saját szósz megint nincs, vannak viszont spéci majonézek, mustárok, szóval egy pontot azért adok a Magicnek, a méretnek az opciós szuperburger miatt öt pontot, az árnak négy pontot szavazok meg. Összesen 22 pont a 30-ból, a Szentendrei úton kínált hamburger főleg alacsonyabb ára miatt jutott előnyhöz a Most! burgerével szemben, de egyébként mindkettő kiváló, és messze maga mögött hagyja a több helyen kínált ipari minőséget.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti hamburgeresek, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

Néhány idézet a kommentek közül:

„simán betoltam a megát.
két sültkrumplival egy kólával és egy liter sörrel
kocsma száz méterre az áruház mögötti utcában jobbra.
végre emberes adag, nem manóburger.
mondjuk hozzám képes bud spencer egy manó.”

„Ma arra vetődtem és körbevettem az óriás sertésburgert. Nem gyerekadag, de egy éhesebb vendég megbirkózik vele. Viszont mást már nemigen kíván mellé. Csodás buci, remek zöldségek, kiváló hús. Talán 5 percet kellett várnom – megérte. A kiszolgálás készséges, barátságos. Még visszatérek…”

„A Magic isteni, remélem, a tulaj nyit egyet a lakásom mellett is :)”

„Tegnap olvasva a cikket munka után ki is mentünk egy finom hamburgerezésre. teljesen elégedett vagyunk: nagyon jó kiszolgálás, finom szendvicsek. köszi a tanácsot :)”

„A hétvégén ismerősök tesztelték, tegnap pedig én. Egybehangzó válemény szerint finom…”

„Én elvitelre kértem, itthon rátettem a konyhai mérlegre 625 grammnál állt meg. Szerinted jóllaktam tőle?”

„Magic elég jó, legjobb a talponállók között, az óriás hambi dupla hússal jóllakat egy vékonybélű családot, persze egyedül is be lehet vállalni 90 kilós testsúly felett.”

„Hát én csak mindenkinek ajánlom. Komolyan még soha nem csalódtam.”

Link az eredeti cikkhez:

http://varosban.blog.hu/2010/09/28/a_legjobb_hamburger_nyomaban_magic_burger

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.